sunnuntaina, syyskuuta 18, 2005

Stadtfest

Strassenfest on nöyhtää, kun koko kaupunki juhlii.

Osaa ne Saksalaiset jotain myydä. Würressä oli tänä viikonloppuna Strassenfest, jossa kaikki keskustan yrittäjät laajensi liikettään kadulle päin. Lisäksi yllättävän monessa kulmassa oli bändilava ja bändit soitteli joka kadunkulmassa. Hieno juhla ja aivan keskustassa kaikkien nenän edessä!

Varsinainen myyntivaltti oli viinin-teko-jäte, jonka nimeä siis en muista. Ulkonäöltään kiljua muistuttavaa ainetta saa nyt muutaman viikon ajan maistella. Se on tavaraa, joka jää käsittääkseni tynnyreistä(?)/käymisastioista(?) yli kun viiniä pullotetaan(?). Se on siis niin pahaa, ettei kelpaa pullotettavaksi, mutta voihan siitäkin ottaa sen pari euroa lasi. (ja kolmen euron lasi-pantin)

Ei vaan hyvää se on!

6 kommenttia:

jussukka kirjoitti...

pitää nyt oikein ääneen mietiskellä, että mitäs se grappa on.... Voiskohan olla juuri tuota tarkoittamaasi viinitekojätettä?

Juho kirjoitti...

Lyhyt googlaus kertoi, että Grappa on kirkas viina joka tehdään omenoiden kuorista ja siemenistä, tai Pomacesta. Sanna V voisi varmaan kertoa siitä lisää...

Tämä oli kuitenkin kevyempää kauraa. Sitä pystyi juomaan ihan desikaupalla. Hilpeäksi ehkä se silti teki.

Tarkistimpa nyt tuon nimenkin. Se on Federweisser. http://www.germanfoods.org/consumer/federweisser.cfm
Tuolla on infoa.

valtsikka kirjoitti...

Vaasa juhlii huomenna.. vuksit pyörii kaupungilla 12.00 alkaen ja oikeat ihmiset vetäsee perseet Wasa By Nightin johdolla. Otan ehkä minäkin..

Juho kirjoitti...

Saatatko ehkä sinäkin hieman ottaa. Ei voisi uskoa.

Muista sitten mennä paita päällä Oskariin perjantaina notkumaan. Huomaa myös, että se paita päällä ei saa tuntea ketään, vaan pitää näyttää epävarmalta ja pälyillä ympäriinsä.

valtsikka kirjoitti...

Joka vuosi joku fiksu on seuraavana päivänä paita päällä.. miksi me aina niille nauretaan? minulla ainakaan ei ole yhtään paitaa -se on kunnioitettava suoritus.

Juho kirjoitti...

Näin vuoden jälkeen pitää lisätä, että se on Federweisser tämä kyseinen juoma.