tiistaina, syyskuuta 13, 2005

Vaalit


Täällä on vaalihuumaa!

Vaalihuuma tarkoittaa mm. sitä, että politiikkojen puheita kuulee radiossa, ihmiset väittelevät veroista ja tietenkin kadunkulmissa on perinteisiä mainoksia, joissa luvataan kymmenen hyvää.

Tänään työmatkalla oli torille rakenteilla iso lava. Lavoja on tullut ja mennyt viime viikkoina useita. Tänään rakennettavalla lavalla huutelee CSU:n herrat. Hauskinta tuossa poliittisessa touhussa on, että vaikka tilaisuus on torilla, ja tarkoitettu toki kaikille, on lavan edessä erikseen aidattu alue, jonne otetaan sisälle vain "puolueen ystäviä". Näin varmistetaan suosiollinen yleisö ainakin lähietäisyydellä. Tutut tavat ovat siis voimissaan...

Tämän lisäksi hauskaa on suoruus: Kritiikkiä ei säästellä. Vastapuolen virheet ja "tilastotieto" tuodaan esille suomalaisittain henkilökohtaisuuksiin menevällä tavalla. Tämä johtaa siihen, että poliitikot tappelevat kovin inhimillisesti, ja tavallinen kansa ymmärtää heitä. Näin kansa tekee päätöksensä itsenäisesti sen perusteella mitä on puheista mieltä (ja millä fiiliksellä niitä sattuu kuulemaan). Väliin ei tarvita iltapäivälehtiä, jotka Suomessa kaivavat esiin poliitikkojen hiuksen hienot mielipide-erot.

En kyllä tiedä onko se välttämättä hyvä asia, että tulkinta jätetään yksittäiselle kansalaiselle. 50% ihmisistä kun on keskimääräistä tyhmempiä. Mikä prosenttimäärä on johdateltavissa harhaan? Kaikki markkinoinnin keinot on käytössä.

Angie puhuu työpolitiikkaa Olisi hieno joskus kuulla suomenkielisissäkin vaalipuheista tällaista paloa!

3 kommenttia:

valtsikka kirjoitti...

Vaasassakin on vaalihuumaa -ainakin tänään käynnistyneessä ehdokasasetteluussa!

Juho kirjoitti...

Jokos se on Valtsikka kolmatta kertaa ehdolla?

valtsikka kirjoitti...

Oon vasta toista kertaa. Kolmatta kertaa Vaasassa vaalien aikaan toki.

Luonnollisesti olen Warranttilaiset-ryhmän vaalipäällikkönä.