keskiviikkona, syyskuuta 21, 2005

Pankkiyhteydet

Aina kun menee ulkomaille, niin valittaa siitä, kuinka homma ei toimi pankkikorttien, tilien, maksuliikenteen ja muun kanssa. No niin toki täälläkin. KV-kortit toimii todella harvassa paikassa. Kaupat mainostavat mynntivalttina, jos heillä sattuu paikallinen EC kortti toimivan.

Mutta jotain täällä on osattu paljon paremmin kuin Suomessa. Nimittäin suoraveloitus.

Suoraveloitussopimuksia ei suurimmassa osassa tapauksia tarvitse erikseen tehdä, vaan esim. Autoa rekisteröidessä lomakkeessa oli valmiina paikka, johon syötti tilinumeron ja allekirjoitti veloitussopimuksen. Samoin kännykkäliittymässä, kuntosalikortissa, bussikortissa.

Maksuja ei siis välttämättä voi maksaa kätevästi netissä, mutta useimmiten niitä ei tarvitse maksaa ensinkään. Vielä kun ei tilin saldo laskisi..

4 kommenttia:

mz kirjoitti...

olin itse just saksassa (berliinissä) ja kyllä ärtymyksekseni huomasin sen, että ei luottokortilla oikeesti voi maksaa missään. olin jo unohtanu.

Juho kirjoitti...

Kauankos olet ollut suomessa?

Itse olen pikkuhiljaa opiskellut täällä käyttämään käteistä. Ei oikeen millään luista. Olen varmaan jo hirvittävät määrät hukannut jonnekin. Lompakkokin on vielä ostoslistalla, kun suomessa riitti pelkkä korttikotelo.

mz kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
mz kirjoitti...

:D
oon ollu täällä nyt 1,5 vuotta. elämäni toinen Kokopitkä Suomen Talvi on siis edessäni...

terveisiä syksyisestä, tänään sateisesta hesasta!
mz